Lojistik Sektörü ve Trafik Kazaları

 

Kaza bir insanın başına gelebilecek en korkunç olaylardan bir tanesidir. Kazalar denildiğinde birçok neden aklınıza geliyor olsa da bizim burada bahsetmek istediğimiz şey trafik kazaları olacaktır. Trafik kazaları genelde insanların dikkatsizce hareket etmesinden kaynaklanmaktadır. Saniyelik dikkat dağınıklığı ya da kurallara uyulmaması istenmedik sonuçlara neden olabilir. Kazalar bazı durumda maddi hasarla sonuçlanabilirken bazı durumlarda da hem maddi hem de hayati sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle daha sonrasında pişman olmamak adına direksiyon koltuğuna geçen her sürücünün kurallara uyması gerekir.

Trafikte Yazılı Olmayan Kurallar Vardır

Trafikte yazılı kurallar kadar teorik kurallarda vardır. Örneğin herkes kırmızı ışıkta geçilmemesi gerektiğini bilir. Bunun dışında ise bazen yazılı olmasa da dikkat gerektiren kurallar vardır. Kısacası trafikte araç kullanıyorsanız mantık olarak sadece kendi hatalarınızı kapatmak değil başkalarının hatalarını görebilip ya da tahmin edip buna göre araç kullanmaktır. Trafik kazaları internette haber sitelerinde en çok yer verilen gündemi oluşturuyor. Türkiye’nin neresi olursa olsun mutlaka kazalarla karşılaşılabiliyor. Dolayısıyla dikkat neresi olursa olsun ön planda olması gerekiyor. Lojistik haberlerine baktığımızda bu insanların kurallara daha fazla dikkat etmesi gerektiği açıkça ortaya çıkıyor. Çünkü bu sektörde kullanılan araçlar hem uzun hem de daha ağır oluyor.  Bu nedenle sıradan sürücülerden daha fazla dikkatli olunması ve kesinlikle kurallara uyulması gerekiyor. Araç kullanırken gözünüzün saniyelik yoldan uzaklaşması riskin boyutunu çok daha fazla yükseltecektir.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -