Shenzhou-14 insanlı uzay aracı yarın sabah fırlatılacak

Çin’in Shenzhou-14 insanlı uzay aracının Beijing saatiyle yarın sabah 10.44’te fırlatılacağı açıklandı. Çin İnsanlı Uzay Projesi Ofisi’nden bugün yapılan açıklamaya göre, misyonu Chen Dong, Liu Yang ve Cai Xuzhe’den oluşan 3 kişilik astronot ekibi yürütecek. Chen Dong, 2016 yılının ekim ayında Shenzhou-11 insanlı uzay aracındaki 2 astronottan biri olarak uzay yolculuğu yaptı. Liu Yang, 2012 yılının haziran ayında gerçekleşen Shenzhou-9 insanlı uzay uçuşu misyonuna da katılmıştı.

Chen Dong’un başkanlığındaki ekip, bugün Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi’nde basının karşısına çıktı. Çin İnsanlı Uzay Projesi’nin basın sözcüsü Lin Xiqiang, Shenzhou-14 misyonu kapsamında, Tianhe çekirdek modülü ile Wentian ve Mengtian adlı iki laboratuvardan oluşan uzay istasyonunun inşası tamamlanacak ve ulusal uzay laboratuvarı oluşturulacak.

Bunun yanı sıra Shenzhou-14’teki 3 Çinli astronotun Tianwen Laboratuvarı’ndan iki veya üç kez çıkarak uzay yürüyüşü gerçekleştirmesi ve uzaydan ders vermesi planlanıyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -