Bursa Mustafakemalpaşa’daki ‘ödeme krizi’ TBMM’de

BURSA (İGFA) – TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na seslenen İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, “Aynı belediyeden emekli olan çalışanların, ayrıca kıdem tazminatlarının da verilmemesinin nedeni nedir?” diye sordu.

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçe belediyesinde yüzlerce çalışanın, toplu sözleşmeden kaynaklı farkları aylardır ödenmemiş ve yine aynı belediyeden emekli olan 25 çalışanın, kıdem tazminatları da yine bu tarihe kadar verilmediğini belirten Milletvekili Türkoğlu, “Söz konusu çalışanların, belediye iştirakli şirket bünyesinde gösterildiği bu konu, Bursa kamuoyuna da sıkça yansıyan önemli bir sorun olup, bir an önce çözüm bulunması istenen ve mutlaka kısa zamanda giderilmesi gereken bir hak mağduriyetidir” dedi.

Milletvekili Türkoğlu’nun konu ile ilgili önergesinde şu soruları yöneltti:

  1. “- Bursa Mustafakemalpaşa Belediyesi çalışanlarının, 1 Ocak 2023 – Nisan 2023 arası 4 aylık toplu sözleşme farklarının ödenmemesinin yarattığı bu ciddi mağduriyet ne zaman giderilecektir? 700’den fazla çalışanı ilgilendiren ödemeler yapıldığında, paralarının enflasyon karşısında yitirdiği değer göz önünde bulundurulacak mıdır?
  2. – Aynı şekilde Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde senelerce çalışıp da emekli olan ve ekli listede isimleri bulunan 25 çalışanın, bugüne kadar alamadıkları kıdem tazminatları ne zaman ödenecektir? Bu ödemeler yapıldığında, hak edişlerinin enflasyon karşısında kaybettiği değer dikkate alınacak mıdır?”

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -