Meta Platforms’un beklentilerin altında kalan finansalları

Bu sabah Nasdaq vadelisi %2 civarında düşüş sergiliyor. Meta Platforms’un (eski adı Facebook) beklentilerin altında kalan finansalları ve yine beklentileri karşılamayan ileriye yönelik projeksiyonlar Nasdaq vadelisindeki düşüşün ana nedeni. Diğer yandan, Avrupa vadelilerinde yatay seyir hakimken, Asya’da karışık bir görüntü var. Asya tarafında, Japonya hariç MSCI Asya Pasifik endeksi hafif artıda. BIST100 endeksi ise güne yatay bir görüntüyle başlayabilir. Dün Garanti BBVA’nın finansalları iyi gelse de, Akbank’a göre daha ihtiyatlı 2022 yılı beklentileri paylaşması bankacılık sektöründe kar satışlarına yol açabilir. Dün bankacılık endeksi (XBANK) %2,7 oranında prim yapmıştı. Bankacılığa gelebilecek olası kar satışları ile çıkacak para tekrar sanayiye girebilir. Bu da BIST100’de bant hareketinin sürmesiyle sonuçlanabilir. Bugün yurtiçinde ocak ayı TÜFE verisi izlenecek. Enflasyonun bu ay da yüksek gelmesi bekleniyor. Yurtdışında ise BoE, ECB toplantıları ile ABD’de PMI’lar başta olmak üzere bazı makro veriler takip edilecek. Dün ADP özel sektör istihdamının zayıf gelmesinin ardından bugünkü veriler önemli. Bu arada Doğu Avrupa’daki askeri hareketlilik Ukrayna – Rusya arasındaki jeopolitik risklerin sürdüğüne işaret ediyor.

 

*Yeşil ok olumluyu kırmızı ok olumsuzu göstermektedir.
 

 


 

     

MAKROEKONOMİ

   
Ticaret Bakanlığı tarafından ocak ayı geçici dış ticaret verilerine göre ocak ayında ihracat 17,6 milyar USD’ye geriledi, ithalat da 28 milyar USD’ye ulaştı. Dış ticaret açığı ise aralık ayındaki 6,8 milyar USD’den ocak ayında 10,4 milyar USD’ye yükseldi. Geçen yılın aynı ayıyla kıyaslandığında ise ihracat %17,3 artarken, artan enerji ithalatının etkisiyle ithalat %55,2 arttı.

  • Geniş ekonomik gruplara göre baktığımızda, tüketim malı ithalatı aylık %20,1 düşerek iç talepte  belirgin yavaşlama sinyali verirken, ara malı ithalatı aylık %2 arttı, yatırım malı ithalatı ise %27,3 belirgin azaldı.
  • Fasıllar bazında bakıldığında ise artan ekonomik faaliyet, ısınma ihtiyacının artması, küresel ölçekte enerji fiyatlarındaki yüksek seyrin etkisiyle enerji ithalatı tarihi yüksek seviyelerini yeniledi ve aylık %24,9 arttı ve 9 milyar USD’ye yükseldi. İhracatta motorlu kara taşıtları ise ilk sırada yer almaya devam etti fakat önceki aylara göre ivme kaybı dikkat çekmekte.
  • İmalat sanayi ihracatına üretim teknolojilerine göre baktığımızda ise yüksek teknolojili ürünler toplam ihracatımızın %2,4’ünü, orta yüksek teknolojili ürünler %33,4’ünü, orta düşük teknolojili ürünler %30,5’ini, düşük teknolojili ürünler ise %33,7’sini oluşturmaktadır.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) tarafından yayınlanan verilere göre otomotiv sektörü satışları ocak ayında aylık %38,7 (yerli üretim satışlar -%46, ithal satışlar -%31) sert düşüş sergiledi.  Ocak ayları genel olarak kampanyaların etkisiyle yıl sonu sonrası satışlardaki düşüşün öne çıktığı bir dönem olmakta. Satışlara yıllık olarak baktığımızda aralıktaki %40 düşüş ardından %13 ile daha sınırlı düşüş görüyoruz. Ocak ayının ortalarında, sıfır araçlara yönelik ÖTV matrah limitlerinde değişikliğe gidilmiş ve bu kapsamda otomobil fiyatlarında modeller bazında belirli oranlarda indirimler gözlenmişti. Söz konusu düzenlemeyle getirilen fiyat avantajı baskıyı sınırlı azaltmış olabilir ki yurt içi satışların geçen seneki ocak ayının üzerinde kaldığını görüyoruz.

  • Bu yıl ocak ayında yerli üretim taşıt satışlarının 17.317 adet ile ocak ayları ortalamasının (11.769 adet) üzerinde seyrettiği ve ithal taşıt satışlarının da 20.814 adet ile ocak ayları ortalamasının (18.730 adet) üzerinde kaldığı gözlenmekte.


           Kaynak: ODD.
Dün ABD’de tarım dışı istihdam verisi öncesi ocak ayına ilişkin ADP özel sektör istihdamı verisi izlendi. Özel sektör istihdamı, ocakta artış beklentilerinin aksine 301 bin kişi azaldı ve böylece Aralık 2020’den bu yana özel sektör istihdamında ilk kez düşüş oldu. İstihdamdaki azalışta eğlence, konaklama ve ulaşım gibi hizmet sektörlerindeki düşüşün belirleyici olduğunu görmekteyiz. Bu durum da istihdam azalışında etkili olan faktörün Omicron varyantı olduğuna işaret etmekte. Veri, tarım dışı istihdam öncesi öncü gösterge olarak izlense de farklılaşmalar olabilmekte. Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi ADP’de olduğu gibi istihdam azalışına işaret ederse martta 25 baz puan artırım ihtimali güçlenebilir.

Euro Bölgesi’nde ocak ayına ilişkin öncü TÜFE, aylık düşüş beklentisine karşın %0,3 artarken, yıllık ise %5’ten %5,1’e yükselerek rekor seviyeye ulaştı. Beklenti TÜFE’nin yıllık %4,4’e gerilemesi yönündeydi. ECB, enflasyondaki mevcut artışın geçici olduğunu yinelese de, tedarik zinciri aksaklıkları ve yüksek enerji maliyetlerinin enflasyondaki artışa etkisi devam ediyor. Özellikle son dönemde Avrupa’da doğal gaz ve elektrik fiyatlarının artması da enflasyonist baskıları artıran önemli bir unsur olarak öne çıkıyor. ECB Başkanı Lagarde ise, enflasyonun 2022’de yüksek enerji fiyatları ve tedarik zinciri sıkıntılarının hafiflemesiyle kademeli olarak düşeceğini belirtmişti.
 
Yurt dışında bugün veri takvimine bakıldığında,

ABD’de TSİ 17.45’te ocak ayına ilişkin nihai hizmet sektörü PMI verisi açıklanacak. ABD’de ocak ayında öncü hizmet PMI, Omicron varyantının etkisiyle 57,6’dan 50,9’a gerilemiş ve hizmet sektörünün büyüme hızında yavaşlamaya işaret etmiş, bununla birlikte büyüme bölgesindeki seyrini sürdürmüştü.

Ayrıca ABD’de TSİ 18’de ocak ayına ilişkin ISM imalat dışı PMI endeksi açıklanacak. Endeks, aralıkta, Omicron varyantının etkisiyle 69,1’den 62’ye gerileyerek imalat dışı sektörün faaliyetlerinde büyümenin yavaşladığına işaret etmişti. Veri, imalat dışı sektörde son 3 aydaki en yavaş büyümeyi göstermişti. Özellikle, Omicron varyantının etkisiyle sosyal temasın fazla olduğu sektörlerde yavaşlamalar önümüzdeki dönemde devam edebilir. Endeksin ocakta düşüşünü sürdürerek 59,5’e gerilemesi bekleniyor.

Bunun yanında, ABD’de TSİ 18’de aralık ayına ilişkin fabrika siparişleri verisi açıklanacak. Fabrika siparişleri kasımda aylık %1,6 artışla yükselişini hızlandırmış ve sanayi üretimine ilişkin olumlu sinyal vermişti. En fazla artış sergileyen grup olarak savunma dışı uçak (%34) siparişleri öne çıkmıştı. Aralıkta ise artan Omicron varyantı vakalarının olumsuz etkileri nedeniyle fabrika siparişlerinin aylık %0,2 gerilemesi bekleniyor.

Bunun yanında, ABD’de TSİ 18’de aralık ayına ilişkin nihai dayanıklı mal siparişleri verisi açıklanacak. Dayanıklı mal siparişleri kasım ayındaki savunma dışı uçak ve parçaları ve iletişim ekipmanları siparişlerindeki güçlü artışlarla %3,2 artışın ardından aralıkta öncü veriye göre aylık %0,9 düşüşle beklentilerin üzerinde gerilemişti. Bunun yanında, ulaşım ve savunma gibi veride oynaklık yaratan kalemler dışlanarak bulunan çekirdek dayanıklı mal siparişleri ise aralıkta bir önceki aya göre yatay seyrederek yatırımların seyri açısından durgunluk sinyali vermişti.

Ayrıca ABD’de TSİ 16.30’da 29 Ocak haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi takip edilecek. ABD’de 22 Ocak haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvuruları 290 bin kişi seviyesinden 260 bin kişi seviyesine gerileyerek beklentilerin hafif üzerinde düşüş sergilemiş ve böylece son 4 haftada ilk kez gerilemişti. 29 Ocak haftasına ilişkin yeni işsizlik maaşı başvurularının ise hafif düşüşle 245 bin kişi seviyesine gerilemesi bekleniyor.

Ayrıca TSİ 18’de ABD Senatosu Bankacılık Komitesi, Biden’ın, Fed Yönetim Kurulu’ndaki boş üyelikler için aday gösterdiği isimlere yönelik onay oturumunu düzenleyecek ve Biden’ın, Fed Yönetim Kurulu için aday gösterdiği 3 isim olan Sarah Bloom Raskin, Lisa Cook ve Philip Jefferson’ın, Bankacılık Komitesi toplantısı öncesindeki sunumları takip edilecek.

Avrupa tarafında, günün odak noktasında TSİ 15.45’te ECB’nin para politikası toplantısı ve TSİ 16.30’da ECB Başkanı Christine Lagarde’ın konuşması olacak. ECB aralık ayındaki toplantısında beklentilerle uyumlu olarak faiz oranlarında değişikliğe gitmemiş, Pandemi Acil Varlık Alım Programı’nın (PEPP) önceki çeyrekten daha düşük hızda süreceğini ve program çerçevesinde net varlık alımlarının mart ayında sonlandırılacağını belirtmişti. Diğer yandan ECB, PEPP’teki azaltımların bir kısmını dengelemek amacıyla normal varlık alım programı olan APP kapsamında tahvil alımlarını artıracağını bildirmişti. ECB Başkanı Lagarde, faiz artırımının 2022 senesinde çok olası olmadığını da yinelemişti. Bu açıdan ECB’den bugünkü toplantıda herhangi bir politika değişikliği yapması beklenmiyor fakat üyeler arasındaki özellikle enflasyonun seyrine dair fikirler önemli olacaktır.

Bunun yanında, TSİ 15’te BoE’nin Para Politikası Kurulu Toplantısı takip edilecek. BoE ise aralık ayındaki toplantısında politika faizini sabit tutma beklentisine karşın artan enflasyonist baskıların etkisiyle 15 baz puanlık artışla %0,25 seviyesine yükseltmişti ve varlık alım programında ise değişiklik yapmamıştı. Banka aralıktaki faiz artırımı ardından ayrıca enflasyonun nisan ayında %6 civarına yükselerek zirve seviyeye ulaşacağını ve para politikasında bir miktar ılımlı sıkılaşma olabileceğini belirtmişti. Bu kapsamda bugünkü toplantıda faizlerin %0,25’ten %0,50’ye yükseltilmesi beklenmekte.

Ayrıca Avrupa genelinde de ocak ayına ilişkin nihai hizmet PMI verileri takip edilecek. Avrupa’da hizmet PMI’lar öncü verilere göre ocakta Almanya hariç kısmi düşüşler sergilemiş ancak güçlü büyüme bölgesindeki seyirlerini sürdürmüştü. Almanya’da hizmet PMI 3,5 puanlık güçlü artış sergileyerek diğer bölge ülkelerinden pozitif yönde ayrışmıştı. Özellikle Fransa’nın, ocakta hizmet PMI verisinin 3,9 puanlık sert düşüşü, salgına karşı uygulanan kısıtlayıcı tedbirlerden en olumsuz etkilenen ülke olduğunu göstermişti. Ocakta nihai verilere göre hizmet PMI’ların, öncü verilerle uyumlu gerçekleşmesi bekleniyor.

Bunun yanında, Euro Bölgesi’nde TSİ 13.30’da aralık ayına ilişkin ÜFE verisi açıklanacak. Euro Bölgesi’nde kasım ayına ilişkin ÜFE aylık %1,8 artarken, yıllık bazda yükselişini sürdürerek %21,9’dan %23,7’ye yükselmiş ve böylece beklentileri aşarak rekorunu yenilemişti. Aylık ve yıllık bazda yine enerji ürünleri fiyatlarındaki artışlar öne çıkmıştı. Enerji ürünleri grubunda fiyat artışı kasımda aylık %3,5 olurken, yıllık ise %66 ile rekor seviyeye ulaşmıştı. Aralıkta ise ÜFE’nin aylık %2 artması, yıllık ise yükselişini sürdürerek %26,1’e ulaşması bekleniyor.

Yurt içinde ise, TSİ 10’da ocak ayına ilişkin TÜFE ve ÜFE verileri açıklanacak. Aralık ayında TÜFE aylık %13,58 artmış ve yıllık bazda da artışını sürdürerek %36,08’e yükselmişti. Çekirdek C endeksi (Enerji, gıda ve alkolsüz içecekler, alkollü içkiler ile tütün ürünleri ve altın hariç TÜFE) yıllık %17,62’den %31,88’e, çekirdek B endeksi (İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE) ise %19,75’ten %34,89’a gelmişti. ÜFE ise aylık %19,08 artmış ve yıllık bazda %54,62’den %79,89’a yükselmişti.

  • Ocak ayında ise hem kur geçişkenliğinin etkisinin sürmesi hem de mevsimsel koşullarla birlikte artan gıda fiyatlarının yanı sıra doğal gaz, elektrik, akaryakıt, boğaz köprüleri ve Avrasya tünelindeki geçiş ücretleri gibi yönetilen ve yönlendirilen fiyatlardaki artışlar enflasyona yansıyacak.  TL’deki görünüm, ÜFE ile TÜFE arasındaki farkın açılmaya devam etmesi, iç talepte henüz keskin bir yavaşlama olmaması, küresel emtia fiyatlarının yüksek seyri ve varyantların tedarik zincirine yansımaları önümüzdeki dönemde enflasyonda yukarı yönlü risk oluşturabilecek başlıca etmenler.

Ayrıca TSİ 10.30’da TCMB’nin Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı takip edilecek. TCMB’den yapılan açıklamada, Genel Kurul’un gündemleri arasında 2021 yılı dönem kârından avans dağıtılması ve birikmiş ihtiyat akçesinin kâra katılarak dağıtılması konuları yer aldığı belirtilmişti. TCMB’nin geçen yıl sonu Analitik Bilançosu’na göre, yaklaşık 60 milyar TL kâr yazdığı gözlenmişti.

Diğer yandan, TCMB tarafından haftalık DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayınlanacak.

  • Yurt içi yerleşiklerin dolarizasyon hareketine BDDK’nın yayınladığı günlük verilerden de bakıyoruz. 28 Ocak haftasında toplam DTH miktarı 4,46 milyar USD (bireysel 2,92 milyar USD düşüş ve kurumsal 1,54 milyar USD düşüş) azaldı. Toplam YP mevduatın toplam mevduat içerisindeki oranı %62,7’den %62,3’e geriledi. TL kredilerde haftalık %0,86 artış, YP kredilerde %0,99 düşüş, toplam kredilerde ise kur etkisinden arındırılmış bazda baktığımızda %0,08 artış görmekteyiz.
  • TCMB Analitik Bilanço Verileri’ne göre 28 Ocak haftasında toplam ve net rezervin arttığını hesaplamaktayız. Toplam rezervin 0,5 milyar USD artarak 110,3 milyar USD’ye ve net uluslararası rezervin ise 1,7 milyar USD artarak 11 milyar USD’ye geldiğini öngörmekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ 

Anadolu Sigorta (ANSGR, Pozitif): Anadolu Sigorta’nın konsolide net dönem karı 4Ç2021’de 236,6mn TL gerçekleşerek yıllık %119,5 oranında artış göstermiştir. Ortalama piyasa beklentisi 118mn TL kar idi. Şirket’in genel teknik bölüm dengesi yıllık %101,9 oranında artarak bu çeyrekte 317,1mn TL’ye çıkarken, yatırım gelirlerinden 27,7mn TL net gelir (4Ç2020: 10,1mn TL net gelir) kaydedilmiştir.

Dördüncü çeyrek kar rakamının ardından Şirket’in 2021’deki net dönem karı bir önceki yıla göre %15,6 oranında artarak 589,8mn TL’ye yükselmiştir.

Garanti Bankası (GARAN, Sınırlı Pozitif): Garanti BBVA’nın 2021 yılının dördüncü çeyreğindeki net dönem karı bir önceki çeyreğe göre %9,0 oranında artarak 3.975mn TL’ye yükselmiş ve hem bizim beklentimiz olan 3.794mn TL’nin hem de piyasa beklentisi olan 3.847mn TL’nin üzerinde gerçekleşmiştir. Net ücret ve komisyon gelirleri ile ticari kar beklentimizin hafif üzerinde gerçekleşmiştir. Ayrıntılar için tıklayınız…

Coca-Cola İçecek (CCOLA, Sınırlı Negatif): Şirketin bağlı ortaklığı olan Coca-Cola Satış ve Dağıtım A.Ş. (CCSD) hakkında soruşturma açılmasına ve açılan bu soruşturmanın Rekabet Kurulun 26.04.2021 tarihli kararı uyarınca başlatılan soruşturma ile birleştirilerek yürütülmesine karar vermiştir.

Kartonsan (KARTN, Sınırlı Pozitif): Şirket, üretim faaliyetlerinde kullandığı doğalgazın yurtdışından tedarikinde ulusal ölçekte yaşanan doğalgaz arz kısıtlaması sebebiyle, üretime geçici olarak ara verdiği 1 Nolu Karton Üretim hattında yeniden üretime başlandığını açıklamıştır.

Migros (MGROS, Nötr): Şirketin, 1 adet Migros ve 2 adet Migros Jet formatında toplam 3 satış mağazası Ocak ayı içerisinde hizmete açılmıştır. 31 Ocak 2022 itibariyle Şirketin yurtiçinde toplam mağaza sayısı 2.564’tür.

SEKTÖR HABERLERİ 

Otomotiv: Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), AB ülkelerinde 2021 yılında yakıt türlerine göre yeni otomobil satış verilerini içeren çalışmasını yayımladı. Buna göre, 2021’de AB ülkelerinde satılan otomobillerin yüzde 40’ı benzin, yüzde 19,6’sı dizel, yüzde 19,6’sı hibrit, yüzde 9,1’i elektrik (BEV), yüzde 8,9’u fişli hibrit (PHEV), yüzde 2,3’ü diğer alternatif yakıt ve yüzde 0,4’ü doğal gazlı oldu. AB ülkelerinde 2020 yılında toplam 4 milyon 724 bin 417 adet olan benzinli otomobil satışları 2021’de yüzde 17,8 düşerek 3 milyon 885 bin 432’ye indi. Benzer biçimde, dizel otomobillerin satışı 2020’deki 2 milyon 776 bin 665 seviyesinden yüzde 31,5 azalarak 2021’de 1 milyon 901 bin 191’e düştü. Hibrit otomobillerin 2020 yılındaki 1 milyon 184 bin 526 adetlik satışı ise 2021 yılında 1 milyon 901 bin 239’u buldu. Fişli hibrit araçların (PHEV) 2020 yılında 507 bin 917 olan satışları da 2021 yılında yüzde 70,7 artarak 867 bin 92’ye ulaştı. Elektrikli otomobillerin (BEV) satışı 2020’de 538 bin 734 adet iken yüzde 63,1 artışla 2021’de 878 bin 432’ye çıktı. Böylece, elektrikli ve hibrit ve fişli hibrit araçların toplam satışlardaki payı 2020’deki yüzde 22,4 seviyesinden 2021’de yüzde 37,6’ya çıktı. (Kaynak: Bloomberght)

Enerji: AB Komisyonu, üye ülkelerdeki enerji yatırımlarının sınıflandırılmasına ilişkin yeni kuralları içeren mevzuat teklifini açıkladı. Buna göre, Avrupa’nın iklim hedeflerini yakalamasına katkı sağlayan, çeşitli koşulları yerine getiren gaz ve nükleer projeler sürdürülebilir yatırım listesine dahil edilecek. Ruhsatını 2045’e kadar alan, gelişmiş teknolojileri kullanan, çevreye zarar vermeyen ve atıklarını güvenli biçimde tasfiye edebilecek nükleer enerji santral yatırımları yeşil ve sürdürülebilir ekonomik aktivite olarak tanımlanacak. İnşaat iznini 2030 yılı bitiminden önce alan, kömürden yenilenebilir enerjiye geçişe katkı sağlayan ve kilovatsaat başına 270 gramdan az karbon emisyonu salan doğal gaz yatırımları da söz konusu sınıflandırmada yer aldı. Nükleerin AB tarafından iklim ve çevre dostu olarak tanımlanmasına Almanya, Avusturya, Lüksemburg, Danimarka, Portekiz ve İspanya gibi ülkeler sert tepki gösteriyor. Avusturya ve Lüksemburg, söz konusu düzenlemeye karşı Avrupa Adalet Divanı’nda yasal süreç başlatacaklarını açıkladı. Hollanda ve Danimarka da doğal gazın sürdürülebilir kabul edilmesine karşı çıkıyor. Söz konusu mevzuatın reddedilmesi için AB Konseyi içinde Birlik nüfusunun en az yüzde 65’ini temsil eden 20 üye ülkenin buna karşı çıkması veya AP milletvekillerinin çoğunluğunun buna onay vermemesi gerekiyor. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Petrol: Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC + grubu, günlük 400 bin varillik kademeli üretim artışı planına mart ayında da devam etme kararı aldı.

DİĞER ŞİRKET HABERLERİ

Naturel Yenilenebilir Enerji (NATEN): Naturel Yenilenebilir Enerji A.Ş., bağlı ortaklıkları Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş., Margün Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. ile diğer doğrudan ve dolaylı bağlı ortaklıkları, yakın dönem yatırım ve kısa vadeli nakit akış planlarını da göz önünde bulundurarak, Kur Korumalı TL Mevduat Programı’na katılma kararı almış, 6 ay vadeli %21,174 ağırlıklı ortalama oran ile toplam 650,1mn TL mevduat hesabı açmıştır.

Alınan bu karar neticesinde, 29.01.2022 tarihli ve 31734 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu’nun Geçici 14. maddesi kapsamında yaklaşık 68mn TL beklenen kurumlar vergisi istisnası ve stopaj avantajı sağlanacaktır.
  
FAİZ PİYASALARI

Çarşamba günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %14 seviyesinde gerçekleşti. TCMB dün 80 milyar TL’lik (%14’ten, 7 gün vadeli) ve 31 milyar TL’lik (%14’ten, 5 gün vadeli) iki adet haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise haftalık repo ihaleleri kaynaklı 358 milyar TL oldu.

ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün güne %1,79 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %1,75-%1,81 bandında hareketin ardından %1,76 seviyesinden günü kapattı. 

Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisi genelinde faizlerde yükselişler gözlendi. Bu kapsamda, günlük bazda kısa vadeli tarafta 30 baz puana varan yükselişler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta 20 baz puana varan yükselişler görüldü. 

GÜNLÜK ÖZET PİYASA VERİLERİ

 

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -