Mindvest, Türkiye’nin en güçlü fintech girişim sermayesi fonu olacak

“Fintech Girişim Kurucusu” kimliğiyle hayata geçen Aktif Bank iştiraki Aktif Ventures, Mindvest girişim sermayesi fonu ile fintech girişimlerine yatırım yapacak. Aktif Ventures Genel Müdürü Yakup Sezer; yalnızca Türkiye’de değil Avrupa’da da yenilikçi, sürdürülebilir, yaratıcı finansal teknoloji fikirlerini destekleyen girişimlerle birlikte büyümeyi hedeflediklerini açıkladı.

 Aktif Bank’ın “Fintech Girişim Kurucusu” olarak konumlandırdığı ve yakın dönemde faaliyetlerine başlayan iştiraki Aktif Ventures; servis bankacılığı modeliyle fintech’lere, dijital bankacılık uygulamaları ve mobilite çözümüyle de KOBİ ve bireysel kullanıcılara tek bir çatı altında hizmetler sunmayı hedefliyor. Fintech’lere yatırım yaparak onlarla birlikte büyümeyi de amaçlayan Aktif Ventures, bu kapsamda girişim sermayesi fonu Mindvest’i kurdu. Böylece şirket, yenilikçi ve ölçeklenebilir fintech’lerin büyüme dönemlerinde ihtiyaç duydukları tohum ve büyüme sermayesi yatırımının yanı sıra onlara danışmanlık desteği de verecek. 

Sezer: “Mindvest ile hem Türkiye’de hem de Avrupa’da yatırım yapacağız”

Yakın dönemde yatırım turlarını tamamladıkları girişimler olduğunu belirten Aktif Ventures Genel Müdürü Yakup Sezer, “Çok yakında isimlerini duyuracağımız girişimlere yönelik yatırımlarımız için büyük heyecan duyuyoruz. Girişim sermayesi fonumuz Mindvest ile çıktığımız bu yolda; yenilikçi, sürdürülebilir, yaratıcı finansal teknoloji fikirlerini destekleyerek hayatı kolaylaştıran çözümler üreten fintech girişimlerine yatırım fonu sağlıyoruz. Bunun yanında onlara büyüme danışmanlığı da vererek ağ oluşturma imkânı, büyüme ve strateji yönetimi, teknoloji çözümleri gibi destekler de sunacağız. Mindvest’in ülkemizin en güçlü fintech girişim sermayesi fonu olmasını hedefliyoruz. Gelecek dönem büyüme stratejilerimizle de paralel olarak hem Türkiye’de hem de Avrupa’da finansal teknolojiler özelinde yenilikçi kart ve banka hesabı yönetimi hizmetleri, dijital kredi çözümleri, bireysel ve ticari hesap entegratörü, yeni nesil sigorta çözümleri, robo yatırım teknolojileri, dijital ve fiziksel ödemeler, finansal pazarlama teknolojileri ve kripto alanında hizmet sunan yenilikçi şirketleri ve fonları destekleyeceğiz” şeklinde bilgi verdi.

Adaca: “Fon büyüklüğü 5 milyon dolar”

Mindvest’in fon büyüklüğünün 5 milyon dolar olduğunu belirten Aktif Bank Genel Müdürü Ayşegül Adaca ise “Aktif Bank olarak kurulduğumuz ilk günden bu yana finansal teknoloji ekosistemleri kurma stratejisiyle ilerliyoruz, yakın zamanda pazara çok güçlü bir şekilde giren iştirakimiz Aktif Ventures da global bir ‘venture builder’ olma hedefiyle hareket ediyor. Türkiye’nin yanı sıra tüm Avrupa ülkelerinde fintech operasyonlarını yöneterek farklı pek çok alanda toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretecek olan iştirakimiz, Mindvest girişim sermayesi fonu ile de geniş bir coğrafyada çok önemli yatırımlar yapacak. Mindvest aracılığıyla fintech ekosistemini büyüteceğimize, güçlendireceğimize ve yepyeni iş modellerinin doğmasına vesile olacağımıza inanıyorum” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -