Kayseri Büyükşehir’den istihdam başarısı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri’deki istihdam seferberliğine büyük katkı sağlayan ve bu noktada farkındalık çalışmaları başta olmak üzere pek çok faaliyet ve projeye imza atan Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde hizmet veren Kayseri Kariyer Merkezi ile de istihdam konusunda büyük bir ivme kazandı.

8 AYDA YAKLAŞIK 2 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLADI, BAŞVURULARIN YARISINI İŞE YERLEŞTİRDİ

Ocak ve Ağustos ayları arasındaki toplam 8 aylık süreçte toplam 3 bin 985 başvuruyu değerlendiren ve toplam ilan sayısı bin 164’e ulaşan Kariyer Merkezi, talep edilen işçi sayısını 3 bin 951 olarak açıklarken, 97 bin 918 SMS yönlendirmesini de işleme koydu. Tüm söz konusu faaliyetlerinin meyvelerini alan Kariyer Merkezi, bu süreç sonunda ise toplam bin 898 kişinin istihdamını gerçekleştirdi. Kayseri Kariyer Merkezi, bu verilerle toplam 3 bin 985 başvurunun ortalama olarak yarısını işe yerleştirme başarısı kaydetti.

AĞUSTOS AYINDA 369 KİŞİYE İSTİHDAM

Kayseri Kariyer Merkezi, öte yandan Ağustos ayında Kayseri Sanayi Odası İnsan Kaynakları Buluşması, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ile buluşma ve iş birliğinin yanı sıra çeşitli basın kuruluşları ile de söyleşiler gerçekleştirerek Kayseri’deki istihdam faaliyetlerini sürdürürken, söz konusu bir aylık süreç içerisinde 521 başvuru, 25 bin 823 SMS yönlendirme ve 223 ilan işlemlerini gerçekleştirerek talep edilen işçi sayısını ise 789 olarak paylaştı. Kayseri Kariyer Merkezi, 1 aylık süreç sonunda 369 kişiye istihdam oluşturdu.

KARİYER MERKEZİ ÖĞRENCİLERE STAJ İMKÂNI DA SAĞLADI

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Kayseri Kariyer Merkezi ile entegre olarak yapılan çalışmalar doğrultusunda öğrencilere staj imkânı da sunan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında yüzlerce öğrenciye staj kontenjanı oluşturdu.

KAYSERİ’DEKİ KURUMLAR İLE DAYANIŞMA İÇİNDE İSTİHDAM ÇALIŞMASI

Kayseri Kariyer Merkezi, Kayseri’deki önemli ve etkili pek çok kurum, kuruluşlar ile iş birliği halinde çalışmalarını yürütüyor. Merkez, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Kayseri Sanayi Odası, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Ticaret Borsası, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri Serbest Bölgesi, Mimar Sinan Organize Sanayi Bölgesi, İncesu Organize Sanayi Bölgesi ve KAYMEK A.Ş. gibi kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde kentteki istihdama katkı sağlıyor.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -