Online seyahat bileti satış platformu şikayetleri yüzde 265 arttı

Çözüm platformu Şikayetvar, online seyahat bileti satış platformlarıyla ilgili verilerini açıkladı. Verilere göre bilet satış platformlarıyla ilgili şikayetler yüzde 265 arttı. Tüketicilerin en çok şikayet ettiği konuların başında online olarak parası ödenen biletin alınamaması geldi. Bilette iptal veya değişiklik yapamama, iptal edilen biletin para iadesinin yapılmaması öne çıkan diğer şikayet konuları oldu. 

Tüketicilerin bir referans kaynağı olarak başvurduğu ve satın alma kararıyla ilgili araştırma yaptığı Şikayetvar, online seyahat bileti satış platformlarıyla ilgili en çok şikayet edilen konuları açıkladı. 2021 Ocak, Şubat ve Mart aylarıyla 2022’nin aynı dönemi karşılaştırıldığında şikayetlerin yüze 265 arttığı gözlemleniyor. Online olarak parası ödenen biletin alınamaması en çok şikayet edilen konuların başında geldi. Geçen yıl bu sektörle ilgili şikayetlerin yüzde 30’u Şikayetvar’da çözülürken bu yıl çözüm oranı yüzde 8 artış gösterdi ve yüzde 38’e yükseldi.  

Online seyahat bileti satışıyla ilgili en çok nelerden şikayet ediliyor? 

Online olarak parası ödenen bileti alamama

Bilette iptal veya değişiklik yapamama

İptal durumunda para iadesi yapılmaması

Sefer iptali / saat değişimi durumunda bilgi verilmemesi

Aynı bileti birden fazla kişiye satma

Online bilet alırken fazla ücret kesilmesi/iade durumunda eksik para iadesi yapılması

Bilet satışında alınan koltuk ile otobüsteki koltuğun aynı olmaması

Sebepsiz, haksız ve bilgi vermeden bilet iptal etme

Bilet fiyatlarındaki artışların fazla olması.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -