Otomatik kahve makinası mekanik detayları

Kahve ilk olarak MS altıncı yüzyılda Etiyopya’da yetiştirildi. Kahve meyveleri bütün olarak yenir veya fermente edilmiş meyveler şarap yapmak için kullanılır. Bildiğimiz şekliyle öğütülmüş kavrulmuş çekirdeklerden yapılan kahvenin tarihi 13. yüzyıla kadar uzanıyor ve 15. yüzyılda kahve İslam dünyasında popülerdi. İçecek, 1615 civarında Avrupa’ya tanıtıldı. Kahve yapmanın eski yöntemi, ezilmiş kavrulmuş çekirdekleri sıvı istenen kıvama gelene kadar suda kaynatmaktır. Tipik bir cezve, dar boyunlu, uzun saplı pirinç bir tenceredir. Bu çömlek Arap dünyasında hala kullanılmaktadır ve Batı’da Türk cezvesi olarak bilinmektedir. İngiltere ve ABD’de kahveyi tavada yapmak uzun süre standart yöntemdi. Bazen kahve saatlerce demlenir; diğer klasik tarifler, tavaya yumurta akı, tuz ve hatta hardal eklenmesini gerektirir.

Fransa’da daha karmaşık kahve hazırlama yöntemleri geliştirildi. 1711’de Fransa’da tanıdık çay poşetlerine benzer kahve poşetleri ortaya çıktı. Öğütülmüş kahveyi bir bez torbaya koyun, torbayı bir tencereye koyun ve üzerine kaynar su dökün. Neredeyse yüz yıl sonra, Paris Başpiskoposu Jean-Baptiste de Belloy, üç aşamalı kahve makinesini icat etti. Kazanın üst kısmında delikli metal veya porselen filtre kısmı bulunmaktadır.

Kaynayan su süzgeç bölümünden dökülür ve alttaki tavaya yavaş yavaş damlar. Percolator 1825’te icat edildi. Bir süzgeçte, su ile dolu bir kap doğrudan brülörün üzerine yerleştirilir. Su kaynadıkça tencerenin üstünde yoğunlaşır ve kahve dolu filtre sepetinden damlar. Melitta filtresi, ince öğütülmüş kahve için bir kağıt filtreyi tutan, dibinde birkaç delik bulunan plastik bir koni – kum saati şeklindeki bir filtre kabı olan cam Silex gibi 1910 civarında ortaya çıktı. Otomatik damla kahve makineleri, bir kağıt filtrede ince öğütülmüş kahveye kaynar su damlatarak Melitta ve Silex ile aynı prensipte çalışır. Bu makine 1972’de ABD’de Mr. KahveTM. Bay. CoffeeTM anında bir başarı elde etti ve otomatik damlama yöntemini popüler hale getirdi.

1996’da Amerikan hanelerinin yaklaşık %73’ü otomatik kahve makinesine sahip olduğunu bildirdi. Otomatik kahve makinesinin haznesine bir miktar soğuk su dökün. Tankın içindeki bir ısıtma elemanı, suyu kaynama noktasına kadar ısıtır. Buhar borulardan yükselir ve yoğunlaşır. Yoğunlaşan su, duş başlıkları gibi araçlarla filtredeki kahve telvesi üzerine dağıtılır. Su filtreden geçer, kahve ile karışır ve cam şişeye düşer. Dekantör, başka bir ısıtma elemanı ile metal bir plaka üzerine oturur. Bu kahveyi sıcak tutacaktır. Bazı modellerde bir kronograf işlevi vardır, bu sayede geceleri şafakta kahve yapmak için doldurulabilirler. Diğer cihazlar, kahve filtrelenirken cam şişenin ısıtma tepsisinden alınabilmesi için geçici bir kapatma işlevine sahiptir. Diğerleri, daha yavaş bir damlama ve daha konsantre bir demleme için periyodik olarak suyu filtrenin üzerinden geçirir. İşte renkli fincan takımı.

Hammaddeleri

 

Otomatik kahve makinelerinin gövde ve filtre sepeti dahil çoğu parçası plastikten yapılmıştır. Taban plakaları, ısıtma yüzeyleri ve ısıtma elemanları, genellikle çelik veya anotlanmış alüminyum olmak üzere çeşitli metallerden yapılır. Cam şişe ısıya dayanıklı camdan yapılmıştır. Diğer bileşenler arasında zamanlayıcılar, anahtarlar ve kablolar bulunur.

İmalat süreci

Otomatik damla kahve makinelerinin parçaları genellikle özel mağazalar tarafından yapılır. Dijital saatler, zamanlayıcılar ve anahtarlar bu ürünleri üreten firmalardan satın alınmaktadır. Plastik parçalar plastik fabrikalarında, metal parçalar ise metal kabartma fabrikalarında üretilmektedir. Kahve makinesini yapmak, tüm bu parçaları bir araya getirmeyi içerir. enjeksiyon kalıplama

 

1 Otomatik damla kahve makinesinin plastik aksamları üretici tarafından tasarlanır ve daha sonra özel bir plastik firmasına devredilir. Plastik şirketleri, kalıp yapmak için üreticinin tasarımını kullanır. Parçalar daha sonra enjeksiyon kalıplama ile üretilir, ısıtılan plastik basınç altında bir kalıba zorlanır, soğutulur ve kalıptan çıkarılır. Parçalar daha sonra montaj için üreticiye gönderilir.

Damgalama

 

2 Metal taban plakası özel bir metal kabartma makinesinde üretilmektedir. Bir metal parçası yuvarlanır ve ağır makine belirtilen şekli çıkarır. Sonra onları üreticiye götürün.

Toplama

 

Kahve makinesinin 3 kısmı montaj hattına yerleştirilmiştir. Önce elektrik bileşenleri monte edilir. Birlikte kolayca tıklanacak şekilde tasarlanmıştır. Montaj hattı çalışanları her parçanın birbirine uymasını ister ve hattın tamamında her biri özel bir iş yapan 40 ila 80 işçi olabilir. Bir zamanlayıcı bloğu ve ardından bir güç kablosu tıklanır. Metal ısıtma plakasını ve teli termostata takın. Set üstü ısıtıcılar monte edilir ve indeks kartı büyüklüğünde küçük bir tepsiye yerleştirilir. Tepsiler, sonik kaynak makinesinden geçen bir konveyör bandına yerleştirilir. Telleri ısıtıcıya otomatik olarak lehimler. Dahili kablolama tamamlandıktan sonra geri kalan kısım (gövde ve filtre kabı) birbirine tıklayacaktır. Bazı parçalar, işçiler tarafından pnömatik tornavidalar kullanılarak vidalanabilir. Ayrıca kahve içerken tasarım fincan ihtiyacınız da olabilir.

Paketleme

 

4 Montajdan sonra işçi kahve makinesini küçük bir karton kutuya yerleştirir. İşçiler daha sonra bu karton kutuları daha fazla birim alabilen daha büyük ambalaj kutularına yerleştirir. Elle veya bant makinesi kullanılarak bant üzerine otomatik olarak uygulanabilirler. Genellikle başka bir makine, izleme bilgileri için kutuya otomatik olarak bir barkod yazdırır. Bu kutular daha sonra büyük paletler üzerine istiflenir ve depolarda sevk edilir veya depolanır.

Kaynak: mauna

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -