Pakistan’da Konfüçyüs Enstitüsü’ne saldırı: “Bedelini ödeyecekler”

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Pakistan’da Karaçi Üniversitesi’ndeki Konfüçyüs Enstitüsü’ne saldırı olayının arkasındaki karanlık ellerin mutlaka bedelini ödeyeceklerini açıkladı.

Çinli sözcü, Pakistan’da Karaçi Üniversitesi’ndeki Konfüçyüs Enstitüsü’nü bir araçla hedef alan intihar saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Saldırıda, aralarında Konfüçyüs Enstitüsü’nde çalışan 3’ü Çinli öğretmen, 1’i Pakistanlı 4 kişi yaşamını yitirirken çok sayıda kişi yaralandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, terör eylemini sert bir dille kınarken, yakınlara kaybedenlere sabır dileğinde bulundu.

Olayın hemen ardından Çin Dışişleri Bakanlığı ve Çin’in Pakistan Büyükelçiliği ve konsolosluğu acil durum müdahale planı başlattı.

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Wu Jianghao, Pakistan’ın Beijing Büyükelçisi’ni arayarak terör saldırısından dolayı ciddi tepki gösterdi ve Pakistan’ın saldırıyla ilgili soruşturma yapıp saldırganın tutuklanmasını ve hukuka uygun olarak ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Wu Jianghao, aynı zamanda Pakistan’ın gerekli tüm tedbirleri alarak ülkesindeki Çin vatandaşlarının güvenliğini sağlaması ve böyle bir olayın bir daha yaşanmasına izin vermemesi gerektiğini dile getirdi.

Sözcü, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in dün akşam Çin’in Pakistan Büyükelçiliği’ne gidip ölenlere baş sağlığı dileğini ilettiğini aktardı.

Şahbaz Şerif, Pakistan hükümetinin olayla ilgili derinlemesine bir soruşturma yürüteceğini ve saldırganı ağır şekilde cezalandıracağını belirterek Pakistan’daki Çinlilerin, Çinli şirketler tarafından yürütülen projelerin ve Çin’e bağlı kurumların güvenliğini kapsamlı bir şekilde güçlendirirken hiçbir gücün Pakistan-Çin dostluğunu baltalamasına asla izin vermeyeceğini vurguladı.

Sözcü, “Çinlilerin kanı boş yere dökülemez, bu olayın arkasındaki karanlık eller mutlaka bedelini ödeyecektir” dedi.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -