Sporcular tüm çabasıyla olimpiyat ruhunu ortaya koydu

Spor insanoğlunun ortak dilidir. İnsanlar, spora tutkulu oldukları için sonuna kadar çabalıyor ve verimli sonuç elde ediyor. Beijing Kış Olimpiyat Oyunları sporcuların tarih yazdığı bir platformdur. Sporcular kendini aşmanın ardından durmayarak en iyisini yapmak için çabalamaya ara vermedi.

Kış olimpiyat oyunlarına 5. kez katılan ve 36 yaşına girecek Hollandalı sporcu Erin West, Beijing’de 1500 metre kadın sürat pateninin olimpiyat rekorunu kırarak altın madalyaya layık görüldü. Beş olimpiyat oyunlarında üst üste altın madalya kazanan ilk sporcu oldu.

Amerikanlı sporcu Lindesey Jacobellis Kadınlar Snownoard Kros’ta altın madalya sahibi oldu. Bu altın madalya için Jacobellis 16 sene bekledi. Jacobellis 2006 yılında Torino Kış Olimpiyatları’nda bir dikkatsizlikten dolayı birinciliği kaçırdı. Bunun ardından düzenlenen üç kış olimpiyat oyunlarında Jacobellis madalya kazanmanın fırsatını bulamadı. 16 yıllık ısrar sporcunun altın madalya rüyasını gerçekleştirdi.

Mücadele verenler asla yaşlanmaz!  Alman sporcu Claudia Pechstein birkaç gün sonra 50 yaşını kutlayacak. Son Beijing Kış Olimpiyat Oyunları’nda Bayanlar Sürat Paleni 3000 Metre yarışlarında güler yüzüyle maçı tamamladı. Sekizinci kez kış olimpiyat oyunlarında bulunan Pechstein, iki bacağının yaşlandığını, ama yüreğinin halen genç olduğunu belirtti.

Olimpiyatın değeri sadece şampiyonlukta değil. Kendini aşmak olimpiyat ruhunun en ideal tanımlamasıdır. Japon sporcu Yuzuru Hanyu 4 Axel atlama için kendine meydan okudu. Bu artistik patinaj tarihinde ilk deneme oldu. Sonucun memnun verici olmamasına rağmen, bu deneme kazanmanın ve kaybetmenin ötesindeki bir performans olarak izleyicilere büyük izlenim bıraktı.

Modern Olimpiyat Oyunları’nın kurucusu Pierre De coubertin’in dediği gibi “Olimpiyatın en önemlisi kazanmak değil katılımdır”. Rüyası için mücadele veren, atılım gerçekleştirmek ve kendini aşmak için sürekli çabalayan sporculara sonsuz saygılar.

CMG Yorumu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -