Stoltenberg: “Ukrayna’nın NATO üyeliği gündemimizde yok”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Yarınki zirvede karada havada varlığımızı güçlendirecek yeni kararlar alacağız. Güvenlik açısından yeni bir gerçekle karşı karşıyayız. Bu sebeple caydırıcılığımızı ve savunmamızı güçlendirmemiz gerekiyor.

Putin’in Ukrayna işgali son derece vahşidir.. Bizler elimizden geleni yapmak konusunda kararlıyız. Ancak bir amacımız daha var ki NATO ile Rusya arasında çatışmaya olmasın. Zira bu çok daha fazla kıyım ve ölüme neden olacaktır.

Ukrayna’ya askeri desteğin yanı sıra ekonomik yardım da yapıyoruz.

Yarın alacağımız kararların etkileri orta ve uzun vadeli olacaktır. Önemli güvenlik sorunları, savunma alanlarına daha fazla yatırım yapılmasını gerektirmektedir. Ukrayna’da şu anda yaşananlar gerçekten çok korkunç. Bu yüzden NATO olarak elimizden gelen desteği veriyoruz. Her türlü tehdite karşı Ukrayna’ya destek vereceğiz.

Çin’in materyal destekte bulunmasından oldukça endişe ediyoruz. Rusya nükleer silah söyleminden vazgeçmeli.  İttifakın doğu kanadında savunmamızı güçlendirdik. Buradaki NATO güçlerini iki katına çıkardık.

Otoriter güçler git gide kendi isteklerini uygulamaktan çekinmemektedir. Pekin bağımsız devletler konsuunda Rusya’dan yana destek vermeye başlamıştır. Bu kapsamda ciddi anlamda dezonformasyon vermeye de başlamıştır. İttifak, Çin’in Rusya’ya teçhizat desteği verdiğinden de endişe etmektedir.

Üyelerin yarın yeni kararlar almasını umuyorum. kimyasal silah kullanımı asla kabul edilemez. Ukrayna’nın NATO üyeliği gündemimizde yok. Belerus işgal öncesinden itibaren suç ortağı.” 
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -