Sürücü Kursu Trafik ve Çevre Bilgisi

Sürücü Kursu Trafik ve Çevre Bilgisi

Sincan Sürücü Kurslarında işlenen trafik ve çevre bilgisi dersleri 16 ders saati şekildedir. Bir ders 50 dakikadır.

Sürücü kursların ilkyardım dersleri toplamda 6 üniteden oluşmaktadır. 1 ünite ilkyardımın temel uygulamalarıdır.

Bu derste ilkyardım, hasta yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi gibi konular işlenmektedir. Sürücü kurslarında ilkyardım derslerinin 2. Ünitesi temel yaşam desteğidir.

Bu ünitede temel yaşama desteği ,solunum ve kalp durması, hava yolunu açmak için baş geri çene, yetişkinler de temel yaşam desteği ,çocuklarda temel yaşam desteği uygulaması, bebeklerde temel yaşam desteği uygulaması, solunum yolu tıkanıklığında ilkyardım konuları işlenmektedir.

Sincan Sürücü Kursu verilen ilkyardım derslerinin 3. Ünitesi kanamalar ve yara çeşitleridir. Bu ünitede kanamalar, yara ve yara çeşitleri, yaralamalarda ilkyardım konuları işlenmektedir.

Sürücü kurslarında verilen ilkyardım derslerinin 4. Ünitesinde kırık, çıkık ve burkulma konuları işlenmektedir. Sürücü kurslarında verilen ilkyardım derslerinin 5. Ünitesinde bilinç bozuklukları işlenmektedir. Bu ünitede bilinç bozukluğunun nedenleri ve belirtileri, bilinç bozukluğunda ilkyardım, koma pozisyonu, havale ve nedenleri, ateşli havalelerde ilkyardım, sara krizi ve belirtileri, sara krizinde ilkyardım, kan şekeri düşüklüğü, kan şekerinin düşme nedenleri ve düşme, kan şekeri düşüklüğünde ilk yardım, göğüste kuvvetli ağrı nedenleri ve göğüs ağrılarında ilk yardım konuları işlenmektedir.

Sürücü kurslarının ilkyardım derslerin son ünitesi olan 6. Ünitede taşımalar konusu işlenmektedir.

Ünite konuları taşımalarda genel kurallar ve acil taşıma teknikleridir. Sürücü kursların işlenen ilkyardım derslerinin program dayağı 2918 sayılı karayolları trafik ve bu kanunlara dayanarak çıkarılan yönetmeliklerdir.

Sincan Sürücü Kursları

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -