TÖDEB 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti

Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nin 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. TÖDEB’in bir yılda pek çok başarılı işe imza attığını söyleyen TÖDEB Başkanı Burhan Eliaçık, Birliğin Türkiye’ye katkı sunmaya devam edeceğini belirtti.
 
Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği’nin (TÖDEB) 3. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleşti. Yetkili fintek hizmeti veren şirketlerin katıldığı toplantıda yeni yönetim kurulu, denetleme kurulu ve disiplin komitesi seçimleri yapıldı. İstanbul’da gerçekleştirilen genel kurulun açılış konuşmalarını, TÖDEB Başkanı Burhan Eliaçık, Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Faik Metin Tiryaki, Finans Ofisi Başkan Yardımcımız Necip Fazıl Kaymak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Genel Müdür Yardımcısı Serdar Murat Öztaner yaptı.
 
“Daha başaracağımız çok şey var”
TÖDEB Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Eliaçık konuşmasında; “Güçlü, parlayan dünyada söz sahibi bir ödeme sistemlerine sahip olmak hepimizin ortak hayali. Bu hayali gerçekleştirmek isteyen ödeme ve elektronik para kuruluşlarında büyüyen, üreten şirketleri ve daha önemlisi ülkesi için değer üreten, ortaya çıkaran bir sektör olmak hepimizin ortak çabası. Bu hayale giden yolda bize öncülük eden TÖDEB’in de burada çok özel bir yeri var. Ortak amaca yönelik bir arada olmanın gücünü yeterince etkin kullanmak için bazı temel değerlere sonuna kadar sahip çıkmamız gerekiyor. Bu değerlerin başında birlik olmak, şeffaf ilerlemek geliyor. Birliğimizdeki her bir üyenin temsiliyeti de son derece önemli” dedi.
 
TÖDEB’in bir tam faaliyet yılını tamamladıklarını belirten Eliaçık, “TÖDEB çok şey başardı ancak başarması gereken çokta fazla şey var. Birliğimiz, enerjimiz ve sahip olduğumuz dinamizmi ülkemize katmamız için en etkili organımız. Bu organı bugüne kadar en iyi şekilde kullandık. Bugünden sonra genel kurulun da katkısıyla çok daha iyilerini yapacağız” şeklinde konuştu.
 
“Karşımızda yeni bir finansal tüketici var”
Rekabet hukuku perspektifinden fintekleri anlatan Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Faik Metin Tiryaki, “Karşımızda yeni bir jenerasyon, yeni bir finansal tüketici var. Çevrimiçi platformlardan alışveriş yapıyor, bankacılık işlemleri yerine elektronik ödeme para kuruluşlarını kullanıyor. Yerleşik kurumlar, yine bankalar, takas kurumları olacak. Onlar binanın kolonları diyebileceğimiz yapılar. Ama bina dediğimiz şey sadece kolonlardan oluşmuyor. Bunun duvarları olması lazım, bağlantıların kurulması lazım. Fintekler bunu çok güzel yapıyorlar. Yerleşiklerin sahip olmadığı tüm dezavantajları avantaja çeviren kurumlar” dedi.
 
“Fintek alanında yapılan yatırımlar 2021 yılında rekor kırdı”
Finansal teknolojilerin, Türkiye’deki en dinamik sektörlerden biri olarak hızla büyümeye devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkan Yardımcısı Necip Fazıl Kaymak, “Türkiye fintek ekosisteminde, mevcut durumda 564’ü aktif olmak üzere toplamda 650 fintek şirketi bulunuyor. Ödemeler dikeyinde faaliyet gösteren 225 şirket bulunmakta olup, bunu da 76 şirket ile kripto varlık ve 75 şirket ile de bankacılık dikeyleri takip ediyor. Fintek alanında yapılan yatırımlara baktığımızda, ülkemizde yapılan yatırımlar içerisinde ön plana çıktığını görüyoruz. 2021 yılını bu anlamda bir rekor yılı olarak nitelendirmek mümkün. 2021 yılında fintek sektöründe, toplam 32 fintek ve bunların aldığı 65 milyon dolarlık yatırımla tüm zamanların en büyük yatırımını görmüş olduk” diye konuştu.


 
“TÖDEB sektörde kendini ciddi anlamda hissettirdi”
TCMB Ödeme Sistemleri ve Finansal Teknolojiler Genel Müdür Yardımcısı Serdar Murat Öztaner, “dijital ekonomi otobanını tesis ederek ödemeler alanının sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlamak üzere Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası olarak FAST, Kolay Adresleme, TR-Karekod ve ödemeler alanı açık bankacılık hizmetleri başta olmak üzere birçok proje gerçekleştirdik ve bu çalışmaları geliştirerek yürütmeye devam ediyoruz. Bu çalışmaların dijital ekonomimizin ve finteklerin gelişimine oldukça katkı sağlayacağını düşünüyoruz ve bu alanı gerçekten çok önemsiyoruz. TÖDEB bizim mevzuatımızın önemli ürünlerinden biri oldu. Sektörde ciddi anlamda kendini hissettirdi ve müşterek ihtiyaçları karşılayarak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırarak, dürüstlüğün ve güvenin hakim olduğu bir meslek disiplini yaratmak üzere çabalarını güçlendirdi. Bu çabaları ilgiyle ve yakından takip ediyoruz ve destekliyoruz” dedi.
 
Yeni Yönetim Kurulu
Aypara Ödeme Kuruluşu A.Ş. – Ödeal Ödeme Kuruluşu A.Ş. – İyzi Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. – Pay Fix Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. – Turkcell Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş. – Vizyon Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.- Paytr Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu A.Ş. – Elekse Elektronik Para ve Ödeme Kuruluşu A.Ş. – Sender Ödeme Hizmetleri A.Ş. – Belbim Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. – Aköde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. – Dgpara Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşu A.Ş. – Ozan Elektronik Para A.Ş.
 
Yeni Denetleme Kurulu
Moka Ödeme ve Elektronik Para A.Ş. – Octet Express Ödeme Kuruluşu A.Ş. – Trend Ödeme Kuruluşu A.Ş.
 
Yeni Disiplin Komitesi
Ria Turkey Ödeme Kuruluşu A.Ş. – TURK Elektronik Para A.Ş. – Nomu Pay Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.

 

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -