Xi: “Demir-çelik sanayisi için daha fazla yetenekli personel yetiştirilmeli”

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çin’in demir-çelik sanayisi için daha fazla yetenekli personel yetiştirilmesi çağrısında bulundu.

Xi Jinping, Beijing Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden profesörlerin kendisine yazdığı mektuba cevap vererek, ülkenin demir-çelik sanayisi için daha fazla yetenekli personel yetiştirmelerini beklediğini belirtti.

Xi mektubunda, “Beijing Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, kurulduğundan beri, Çin’in demir-çelik sanayisinin gelişmesine büyük katkılarda bulundu. Üniversitenin kurulmasının 70. yıldönümü vesilesiyle, tüm öğretim üyelerini, öğrencileri ve üniversiteden mezun herkesi tebrik ederim ve sizlere candan selamlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Ulusun canlanmasında yetenekli personele ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Xi, profesörlerden ülkenin demir-çelik sanayisinin inovatif ve yeşil gelişmesini hızlandırmak amacıyla, daha fazla vasıflı personeli yetiştirmelerini beklediğini kaydetti.

1952 yılında kurulan Beijing Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Çin’in ilk demir-çelik yüksek okuludur. Üniversiteden 15 kıdemli profesör, kısa süre önce Xi Jinping’e bir mektup yazmıştı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -