Xi Jinping: “Çin ile ABD dünya barışı ve huzuru için çalışmalı”

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Amerikalı mevkidaşı Joe Biden’ın talebi üzerine yaptığı video konferans görüşmesinde, Çin ile Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) uluslararası sorumluluklardaki paylarını üstlenmeleri ve dünya barışı ile huzuru için çalışması gerektiğini söyledi.

Görüşmeler, Xi ve Biden’ın Çin-ABD hakkında görüş alışverişinde bulunduğu geçen kasım ayındaki sanal zirvesinden bu yana iki lider arasındaki ilk görüşme oldu. O tarihten bu yana uluslararası alanda yaşanan yeni büyük gelişmelere dikkati çeken Xi, barış ve kalkınma eğiliminin ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve dünyanın istikrardan uzak olduğunu belirtti.

Ukrayna krizinin Çin’in görmek istediği bir şey olmadığını kaydeden Xi Jinping, çatışmanın kimsenin çıkarına olmadığını, uluslararası toplumun en çok değer vermesi gereken şeyin barış ve güvenlik olduğunu dile getirdi.

Xi, “BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri ve dünyanın önde gelen iki ekonomisi olarak, yalnızca Çin-ABD ilişkilerini doğru yolda ilerletmekle kalmamalı, aynı zamanda uluslararası sorumluluklardan payımızı almalı ve dünya barışı ve huzuru için çalışmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -