Xi Jinping ile Maltalı mevkidaşı Vella ikili ilişkilerin 50. yılını kutladı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Malta Cumhurbaşkanı George Vella, iki ülke arasında diplomatik ilişki kurulmasının 50. yıldönümü vesilesiyle karşılıklı tebrik mesajları gönderdi.

Xi mesajında, 50 sene boyunca uluslararası durumda ne gibi değişikler meydana gelirse gelsin Çin ile Malta’nın daima birbirine yardımcı olduğuna ve karşı tarafın kilit çıkarlarıyla önemli kaygılarına ilişkin sorunlarda birbirine destek verdiğine işaret etti.

İkili ilişkilerin her geçen gün daha da derinleştiğini, salgınla mücadele işbirliğinde verimli sonuçlar alındığını ve bu gelişmelerin iki ülke halkları arasındaki derin dostluğu yansıttığını anımsatan Xi, Malta Cumhurbaşkanı George Vella’yla birlikte, iki ülke arasında diplomatik ilişki kurulmasının 50. yıldönümünün getirdiği fırsatları yakalayıp, ikili geleneksel dostluğu derinleştirmek, iki taraflı ve çok taraflı işbirliğini genişletmek, ikili ilişkilerde daha fazla sonuç alınmasını hızlandırarak iki ülkeye ve halklarına yarar sağlamak için çaba harcamaya hazır olduğunu dile getirdi.

George Vella ise, Malta ile Çin arasındaki ilişkinin 50 sene boyunca daima yüksek seviyede ilerlediğini ve zengin sonuçlardan iki ülke halklarının faydalandığını belirtti.

Vella, “Malta, Avrupa Birliği’nin Çin’le işbirliğini güçlendirmesine destek vererek, iki ülke arasındaki geleneksel dostluk ilişkisine yeni bir dinamizm katacak.” ifadelerini kullandı.

Çin Başbakanı Li Keqiang da aynı gün Maltalı mevkidaşı Robert Abela ile karşılıklı mesajlar göndererek, iki ülke arasında diplomatik ilişki kurulmasının 50. yıldönümünü kutladı.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -