Xinjiang’nın ilk yayla havalimanı hizmete girdi

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki ilk yayla havalimanı olan Moğolküre Tianma Havalimanı bugün resmen hizmete girdi.

Urumçi’den gelen CZ 6681 seferli bir uçağın, Moğolküre Tianma Havalimanı’na iniş yapmasıyla, Xinjiang’daki ilk yayla havalimanı resmen hizmete açıldı.

Çin’in “14. Beş Yıllık Planı” kapsamında Xinjiang’da hizmete giren ilk sivil amaçlı havalimanı olan Moğolküre Tianma Havalimanı’nın inşaası Eylül 2019’da başlatılmış ve soğuk iklim koşulları nedeniyle inşaat projesi yaklaşık üç yıl sürmüştü.

Söz konusu havalimanının yıllık yolcu kapasitesinin 200 bin, kargo kapasitesinin de 600 ton olarak tasarlandığı öğrenildi.

Moğolküre Tianma Havalimanı’nın hizmete girmesiyle, Xinjiang’daki havalimanı sayısı 23’e çıktı ve bölgedeki turizm sektörü ile yöresel ekonominin daha da hızlanması bekleniyor.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -