Yılın ilk yarısında 280 bini aşkın balon yolcusu taşındı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismaailoğlu, tüm sektörlerde olduğu gibi balon sektöründe de ciddi hamleler yapıldığına dikkati çekti. Yılın ilk 6 ayında; Kapadokya, Pamukkale, Çat ve Soğanlı bölgelerinde toplamda 450 pilot ve 313 balon ile birlikte 14 bin 166 uçuş gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, 281 bine yakın balon yolcusu taşıdıklarını söyledi.

NEVŞEHİR (İGFA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nevşehir’de bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Uluslararası Balon Festivali’ne katıldı.

Kapadokya’nın yine renkli günlerinden birini yaşadığını belirten Karaismailoğlu, “Yurt dışından katılımcılarla, Ulaştırma Bakanlığımızın himayesinde düzenlenen festivalimiz, balon turları, konferanslar, yöresel etkinlikler, konserler ve çocuk şenlikleri ile renklendi.

Uluslararası Balon Festivali vesilesiyle, coğrafi güzelliği ile bilinirliği sınırlarımızı aşan, cennet bölgemiz Kapadokya’nın tanıtımına da katkı sağladığımız için memnuniyet duyuyoruz. Her mevsimi eşsiz güzellikteki Kapadokya, antik yerleşimler, yeraltı şehirleri, vadileriyle cennet vatanımızın bize ve dünyaya bir hediyesi… 60 milyon yaşındaki peri bacalarıyla büyüleyici güzellikteki Kapadokya, Nevşehir’imizi, ülkemizi korumamız, geliştirmemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatan bir lütuf…Bizler bu lütfun kıymetini biliyoruz. Milletimize olan sevgimizle, çalışıyor, özellikle ulaştırma ve haberleşme alanında yaptığımız yatırımlar ile Türkiye’mize çağ atlatmanın gururunu yaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

FESTİVALDE YERLİ MİLLİ ÜRETİLEN 50 BALONUMUZ UÇTU

Tüm sektörlerde olduğu gibi balon sektöründe de ciddi hamleler yapıldığını aktaran Karaismailoğlu, Türkiye’de 2022 yılının ilk 6 ayında; Kapadokya, Pamukkale, Çat ve Soğanlı bölgelerinde toplamda 450 pilot ve 313 balon ile birlikte 14 bin 166 uçuş gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu uçuşlarla 281 bine yakın balon yolcusu taşıdık. Taşınan balon yolcusu sayımız 3 kattan fazla arttı. Eğitim uçuşlarımız da bin 681’den, 2 bin 681’e yükseldi. Ülkemizdeki balon üretim, tasarım ve sertifikasyon faaliyetlerindeki artış bizleri memnun ediyor. Kapadokya bölgesinde faaliyet gösteren Pasha Balloons ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’müzün yoğun çalışmaları sonucunda, 2022 yılı Haziran ayına kadar 50 model kubbe, 39 model sepet ve 34 model ısıtıcı üretildi. Festivalde yerli milli üretilen 50 balonumuz uçtu. Her alanda olduğu gibi bu sektörümüzde de yerli ve millî teknolojiyle, üretimi çok önemsiyoruz. Bu yolda emek veren tüm çalışma arkadaşlarımın ve üreticilerimizin başarılarının da ülkemiz ekonomisine sağlayacakları katma değerin de çoğalarak artacağına inancımız tamdır. Maneviyatımızın, kültürümüzün mimarlarından, en kıymetlilerimiz Hacı Bektaş Velinin dediği gibi: ‘Yolumuz; ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kurulmuştur’ Biz de her projemizi, her işimizi ilim, irfan ve millet aşkıyla hayata geçirmek için canla başla çalışıyoruz” diye konuştu

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -