Zelenski BMGK’ya seslendi: “Rusya’nın barışa zorlanması lazım”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) seslendi.

“Rusya ordusu adaletin karşısına çıkarılmalıdır. barışın ve adaletin gücü muzaffer olmalı. Yeni nesle etkin bir BM bırakmamız gerekiyor. Ukrayna yeni güvenlik sistemine önayak olmaya hazır. Barışı sağlayabilmek için BMGK’ya ihtiyacımız var. 2022 yılında yaşıyoruz. Elimizde uydu görüntüleri ve fotoğraflar var. 2. Dünya Savaşı’ndan beri görülmemiş bir savaş suçu işleniyor. Bucha Rusya’nın Ukrayna’daki vahşetinin sadece bir örneği Rusya’nın barışa zorlanması lazım.

Her şeyin kurgulandığını söyleyecekler ama net kanıtlar var. Savaş suçlularının cezalandırılması gerekiyor. Rus güçleri elllerinden geleni her şeyi yaparak Ukrayna’ya zarar vermeye çalışıyor. Sizce uluslararası hukukun üstünlüğü bitti mi? Rusya’nın veto yetkisinin kaldırılması gerekiyor. Suriye’den Somali’ye dünyanın eşit bir şekilde temsil etmesi gerekiyor. Hukukun üstünlüğü bittiyse BM’yi kapatalım.”

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -