Bornova’nın gözü kulağı olacak

Bornovalılara daha kaliteli ve hızlı hizmet sunmayı hedefleyen Bornova Belediyesi, teknolojik alandaki çalışmalarına bir yenisini ekledi. Özellikle harita mühendisleri ve şehir plancıları için çok önemli olan NETCAD programı ile ilçenin dört yanının fotoğraflanacağı çalışma başladı. Sistem sayesinde bozuk yol ve kaldırımlar ile işgaliye alanları gibi sorunlu yerler de kolayca tespit edilebilecek.

Bir ay boyunca Bornova sokaklarını fotoğraflayacak olan programa ait aracın direksiyonuna ilk olarak Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ geçti. Firma yetkilisinden sistem hakkında bilgi alan Başkanı İduğ, sistemin özellikle harita mühendisleri ve şehir plancıları için çok önemli olduğunu ifade etti.

Daha şeffaf ve hızlı hizmet

Vatandaşa daha iyi ve hizmet sunma yolunda teknolojik yatırımlara büyük önem verdiklerini belirten Başkan İduğ, “Amacımız özellikle teknik personelimizi teknolojik açıdan daha donanımlı hale getirmek. Her geçen gün büyüyen ve gelişen Bornova’mızı bu büyümeye paralel olarak her alanda geleceğe taşıyoruz. Yaptığımız bu çalışma da bunun bir parçası. Mobil haritalama ve sistem entegrasyonu ile belediyemiz bünyesindeki teknik müdürlükler daha şeffaf ve hızlı hale gelirken hizmet kalitesinde önemli artış sağlanacaktır” diye konuştu.

Sorunlu alanları tespit edebiliyor

Mobil haritalama yöntemiyle yüksek çözünürlüklü 360 derece panoramik görüntü elde edilen program sayesinde Bornova’daki özellikli objelere ait güncel envanter oluşturulacak. Yüksek hassasiyetli konum verisini de içeren panoramik görüntülerden bozuk yol ve kaldırımların, reklam tabelalarının tespit ve ölçümü, işgaliye alanlarının tespiti, çöp konteynerlerinin konumu, yapılaşma hareketleri, engelli rampaları eksiklerinin belirlenmesi gibi birçok görüntünün değerlendirmesi yapılabilecek.

Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -