Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü’de

Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

Can Azerbaycan’ın bağımsızlık gününde sizlerle beraber olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Bağımsızın nasıl kazanıldığını ne kadar değerli olduğunu çok iyi bilen bir milletin evladı olarak bağımsızlık gününüzü canı gönülden tebrik ediyorum.

İstiklal ve İstikbal yolunda verdiğimiz şanlı mücadeleleri şehadetleri ile taçlandıran kahramanlarımızı rahmet ve hürmetle yad ediyorum. Rabbim aziz şehitlerimizin ruhlarını şad mekanlarını cennet eylesin.

Hazar’ın İncisi Bakü’de bir millet iki devlet tek festival şiarıyla dünyanın en gözde Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’i gerçekleştiriyoruz.

Aziz Sancar hocamıza bu gurur günümüzde heyecanımızı paylaştığı için yine şahsım milletim adına teşekkür ediyorum.

Bugün bir kez daha burada vücut bulan ebedi ve ezeli kardeşliğimizi Rabb’im daim eylesin. Değerli kardeşlerim bu yıl diplomatik ilişkilerimizin yeniden tesisinin otuzuncu yıl dönümünü büyük bir gururla idrak ediyoruz.

Her ne kadar diplomatik münasebetlerimiz 30 sene önce kurulmuş olsa da kader birliğimiz tarihin derinliklerine kadar uzanmaktadır. 1915’te Çanakkale’de 1918 de Gence de Bakü’de Azerbaycan’ın diğer bölgelerinde yüreklerimiz ve bileklerimiz ortak mücadelemizde tekrar beraber olmuştur.

Aynı inancı paylaşan asil bir milletin mensupları tıpkı Anadolu gibi burası bizim de toprağımız tıpkı Türkiye gibi burası bizim de vatanımız tıpkı doğduğumuz yerler gibi burası bizim de öz yurdumuzdur. Aynı şekilde Türkiye’nin her bir karışı da sizlerin vatanıdır yurdudur.

Türk milletinin kalbindeki Azerbaycan sevdasını kimse söküp atabilir. Kardeşler arasına kim mesafe koyabilir. İki kardeşi hangi hudut ayırabilir gönüllerimiz arasına kim sınır çizebilir.

Biz gönüllere çizilen hudutları yıkarak buradayız.

Batıdan doğuya kadar nerede bir kardeşimiz varsa orası bizim evimizdir yurdumuzdur.

Türkiye-Azerbaycan olarak bu anlayışla ilişkilerimiz hamdolsun önce stratejik ortaklığa geçtiğimiz yılda Şuşa Beyannamesi ile stratejik müttefikliğe çıkardık.

Enerjiden kültüre savunmadan ticari ekonomik münasebetleri uzanan geniş bir yelpazede güçlü işbirlikleri kurduk.

Ayrıntılar geliyor…
Hibya Haber Ajansı

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -