Ucuz Sunucu

Ucuz Sunucu

Web sitelerine ait içeriklerin bulunduğu, bir bilgisayardan daha çok veri işleyen, gelişmiş bir makine tanımlanan server, yedekleme yapma ve kesintisiz faaliyet gösterme şartlarını içermektedir. Bir kullanıcı, ziyarette bulunmak istediği web sitesinin adresini tarayıcıya yazdığında, o siteye yönelik içerik server ile kullanıcıya aktarılıyor. Web sayfası sahiplerinin, sitelerinin internette yayınlanabilmesi için sunucular üzerinde bir nokta kiralanması gerekmektedir. Bu açıdan firmamız en ucuz sunucu kiralama hizmeti sunuyor. Ayrıca sunucular; server kiralama işlemi ile kişi ya da kurumların ihtiyaç olarak gördüğü yazılımların kurulacağı gibi kullanabilmek mümkündür.

Sunucuların Sağladığı Avantajlar

Normal bilgisayardan daha kuvvetli sunucular, birden fazla görevi aynı anda ve hızlı bir şekilde yönetimine uygun olarak planlanır. Bilgisayar ile kıyaslandığında sunucular en fazla belleğe, birden çok ağ bağlantısına, sabit sürücüye ve CPU’ya sahip konumdadır. Bu nedenle kısa zaman içerisinde bir web sitesini oluşturan kodları aynı anda birden çok kişinin görüntülenmesi sağlanır. Sağlamış olduğu avantajlar ile en ucuz sunucu kiralama hizmeti sağlanır. Web sayfasını internetten yayınlamaya karar verenler, bir hosting sağlayıcısının sunucularından belirli bir bölümünü veya sunucunun tümünü kiralamak durumundadır.

 

Linux Sanal Sunucu

Linux sanal sunucu hizmetleri ile uzaktan Linux sunucuyu yönetebilirsiniz. Linux sanal sunucu ana makinelerin bölünmesi ile oluşan sunuculardır ve VPS veya VDS olarak adlandırılır. Sanal sunucular içerisinde kullanılacak çeşitli Linux işletim sistemleri bulunur. Linux işletim sistemlerine bakıldığında;

  • Fedora,
  • Ubuntu,
  • Debian,
  • Arch Linux,
  • CentOS,
  • Kali

Linux işletim sistemlerinde web hosting’e uygun olan işletim sistemi CentOS’dur. CentOS işletim sisteminin sürekli olarak farklı sürümleri çıkıyor. Tüm CentOS sürümleri web hosting için çok uygundur. Örneğin; CentOS işletim sisteminin üzerine Plesk kontrol paneli veya CPanel kontrol paneli kurulumu gerçekleştirilebilir. CPanel web hosting genel de CentOS işletim sistemi olan Linux sunuculardan üretilir. Linux sanal sunucu kiralaması yapıldığında CentOS işletim sistemi ve istenilen kontrol panelinden birinin kurulumu gerçekleştirilecek sunucunuzu güvenlik ve hosting ayarları sağlanarak size teslimi sağlanacak. En ucuz sunucu https://www.ozkula.com.tr/cloud-sunucu kiralama hizmeti için firmamızdan tercih edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -